NLP

NLP staat voor Neuro Linguistisch Programmeren.

Het onderzoekt hoe iemand de wereld ziet en beleeft en hoe dat is ontstaan. Tegelijk helpt het veranderen, wanneer je eigen overtuigingen en manier van kijken naar situaties je belemmeren. NLP gaat er vanuit dat elk gedrag een positieve intentie in zich heeft en dat iedereen alles in zich heeft om te bereiken wat hij of zij wil bereiken.

We denken allemaal graag dat onze beleving en herinneringen, onze waarneming en onze feiten waar zijn. En toch, als je aan vijf verschillende mensen vraagt een gebeurtenis te beschrijven, krijg je vijf verschillende "waarheden". Is de ene minder waar dan de andere? En wie bepaalt dan wat waar is?

Ook denken we graag dat we weten wie we zijn en waarom we doen wat we doen. Toch worden we regelmatig gedreven door angsten en overtuigingen die we niet helemaal kunnen plaatsen en al helemaal niet lijken te kunnen beïnvloeden.
We leren dat als we maar hard en goed genoeg ons best doen, we alles kunnen bereiken. Maar wat is hard genoeg? En wat is alles? Wie bepaalt wat goed genoeg is?

Veel van wat we doen, wordt gedreven door onbewuste overtuigingen en gedragingen die we hebben geleerd op zeer jonge leeftijd. Wanneer we vastlopen in ons leven, op wat voor manier dan ook, is het belangrijk om op een open, nieuwsgierige, oordeelloze manier naar jezelf en je leven te kijken om zo te kunnen ontdekken wat er aan de hand is en hoe je dit kunt veranderen. Met behulp van NLP daag ik je, met mijn eigen nieuwsgierige oordeelloze houding, uit om te gaan schudden aan jouw wereld van waarneming en overtuigingen. Om zo te gaan ontdekken wat hier aan ten grondslag ligt, wat jou belemmert en hoe je jezelf weer vrij kunt maken.

Neem vrijblijvend contact op

Whatsapp

06-39546595

E-mail
Telefoon
Contactformulier