EFT EN MR

EFT is de afkorting voor Emotional Freedom Techniques.

EFT heeft invloed op die delen van onze hersenen die door stress en trauma overprikkeld zijn geraakt en brengen deze tot rust. Het neutraliseert de emotionele lading van herinneringen en pijn. Hierdoor worden de klachten als angsten en fobieën, negatieve emoties, onbehagen en disfunctioneren verholpen.

Na de behandeling kunnen mensen zich vaak niet meer voorstellen dat ze er zo'n last van hadden, zich zo ellendig voelden of zoveel pijn hadden.

Hoe werkt EFT

Wanneer je lekker in je vel zit, voel je je ontspannen en energiek. Op het moment dat een gebeurtenis een stressreactie oproept, verandert dit. Het verkrampt als het ware je lichaam en blokkeert hiermee de natuurlijke energieke doorstroom. Dit heeft meerdere gevolgen, zowel mentaal (emoties, angsten, fobieën) als fysiek (hormonen, spierspanning, ziektes e.d.).

Diep in je lichaam lopen energiebanen. Op enkele punten van je lichaam liggen deze meer aan de oppervlakte. Bij EFT sta je stil bij de negatieve/ belemmerende emotie of overtuiging, terwijl je klopt op de punten die aan de oppervlakte liggen. Door deze combinatie van focus en kloppen, wordt de stressreactie in je lijf tot rust gebracht . Eigenlijk is het dus een soort emotionele acupressuur.

EFT wordt regelmatig vergeleken met EMDR, wat ook vaak gebruikt wordt bij onverwerkt trauma. EFT is echter breder inzetbaar en zonder gevaar voor bijwerkingen. Het is pijnloos en eenvoudig te leren.

Het is een ongelooflijk simpele methode met een diepgaand en blijvend effect. Door deze eenvoud is het overal toepasbaar, maar wordt het tegelijk ook snel afgedaan als te mooi om waar te zijn. Onderzoek toont echter aan dat, onder professionele begeleiding, bijna 90% van de mensen profijt heeft van deze techniek.

EFT MET KINDEREN

De eenvoud van EFT maakt het heel toepasbaar voor kinderen. Ze vinden het vaak leuk om te doen en de ervaring leert dat kinderen nog sneller resultaat hebben van EFT dan volwassenen. Er is geen minimumleeftijd voor het gebruik van EFT. Zelfs baby's hebben al veel baat bij het kloppen. Wel wordt er bij kinderen vaak gebruik gemaakt van een verkorte klopronde.

Bij jonge kinderen maak ik vaak gebruik van een pop of knuffelbeest om te kloppen. Dit maakt het in het begin laagdrempeliger voor het kind. Kinderen kunnen zich nog makkelijk identificeren met hun pop of knuffel en daarmee werkt het ook voor henzelf.

Wat kinderen meemaken en te verwerken hebben is heel divers. EFT is zo breed inzetbaar, dat het niet uitmaakt of je het inzet voor het werken aan trauma, het zelfbeeld, verwerken van een scheiding of ongeval, fobieën, angsten, neerslachtigheid, of wat dan ook.

Kinderen maken zich de techniek snel eigen en het fijne is dat ze het heel makkelijk ook thuis of op school kunnen gebruiken.

MR

MR staat voor Matrix Reimprinting.
Bij Matrix Reimprinting ga je nog een stap verder dan bij EFT. Waar EFT gaat over het neutraliseren van emotionele lading, richt MR zich ook op de overtuigingen die zijn ontstaan ten tijde van een trauma. Deze onbewuste overtuigingen kunnen je enorm beperken in je dagelijkse leven.

Neem vrijblijvend contact op

Whatsapp

06-39546595

E-mail
Telefoon
Contactformulier