Bij Miracle You maak ik gebruik van verschillende methodes, aangepast op de behoefte van de hulpvrager. Gebruikte methodes kunnen zijn, EFT (Emotional Freedom Techniques), Matrix Reïmprinting, Mindfulness en NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). Met een positieve grondhouding en open communicatie zorg ik voor een veilig klimaat.
Traject:
Elk traject is natuurlijk aangepast op de persoon en de
hulpvraag, maar een aantal elementen is altijd gelijk.
Het eerste contact: Vanuit een doorverwijzing of op eigen initiatief ben je terecht gekomen bij Miracle You. Het eerste contact bestaat vaak uit een mailtje of telefoontje. In dit contact kunnen we kort bespreken wat je wensen zijn en kan ik antwoord geven op vragen die je hebt. Hierna kan je beslissen of je over wilt gaan tot een intakegesprek. Natuurlijk kan je ook gelijk een afspraak maken voor een kennismakings-/ intakegesprek.
Kennismakings-/ intakegesprek: In dit gesprek maken we in persoon kennis met elkaar. We bekijken samen wat de hulpvraag is, wat je behoeften en verwachtingen zijn en ik kan je uitleg geven over hoe de coaching er bij mij uit ziet. In dit gesprek zal ik je ook kennis laten maken met EFT. EFT is vrijwel altijd een onderdeel van een traject bij Miracle You, of het nou gaat om volwassenen of kinderen. Als de begeleiding niet om jou gaat, maar om je kind, zal bij jongere kinderen dit gesprek alleen met de ouder zijn. Bij oudere kinderen zal dit gesprek (meestal) bestaan uit een gedeelte met ouder en een gedeelte met kind. Met de ouder bekijk ik de hulpvraag vanuit de ogen van de ouder en de mogelijke hulpvraag van de ouders zelf (dit kan in sommige gevallen ook van te voren telefonisch of per mail gebeuren). Verder laat ik ouder en kind EFT ervaren en lopen we praktische vragen door. Vervolgens zal ik met uw zoon of dochter zijn of haar hulpvraag nader doorlopen en ingaan op zijn behoeften, vragen en verwachtingen.
Mochten de ouders een eigen traject willen starten, wat in veel gevallen aan te raden is, zal een eigen intakegesprek hiervoor gepland worden.
Het coachingstraject: De duur van een traject hangt af van de hulpvraag. De frequentie van de afspraken ligt meestal op eens in de twee weken.
Afronding en nazorg:
Per traject wordt bekeken wat een optimale afronding is. Vaak wordt er een
soort afbouwschema afgesproken, waarbij er steeds meer tijd tussen de sessie
komt te liggen
In elk traject zijn een aantal afspraken van groot belang.
- Er zal altijd vertrouwelijk worden omgegaan met je gegevens en met wat je vertelt. Dit wordt nooit zonder jouw toestemming gedeeld met derden. Ook niet als je bent doorverwezen, of als er sprake is van een ouder-kind situatie. Zorgvuldige omgang met informatie is ook opgenomen in het privacybeleid.
- Ook zullen we voor het traject heldere afspraken maken over de frequentie en vorm van het contact, over wat je van mij kan verwachten, over wat ik van jou verwacht en over de tussentijdse evaluatie.
Dit geeft helderheid en structuur wat een veilige basis ondersteunt.