We denken allemaal graag dat onze beleving en herinneringen, onze waarneming en onze feiten waar zijn. En toch, als je aan vijf verschillende mensen vraagt een gebeurtenis te beschrijven, krijg je vijf verschillende "waarheden". Is de ene minder waar dan de andere? En wie bepaalt dan wat waar is? 

We denken allemaal graag dat we weten wie we zijn en waarom we doen wat we doen. Toch worden we regelmatig gedreven door angsten en overtuigingen die we niet helemaal kunnen plaatsen en al helemaal niet lijken te kunnen beïnvloeden. 

We denken allemaal graag dat als we maar hard en goed genoeg ons best doen, we alles kunnen bereiken. Maar wat is hard genoeg? En wat is alles? Wie bepaalt wat wat goed genoeg is?


Veel van wat we doen, wordt gedreven door onbewuste overtuigingen en gedragingen die we hebben geleerd op zeer jonge leeftijd. En hoewel we met ons volwassen verstand wellicht andere visies en normen en waarden wenselijk zijn gaan vinden, worden we regelmatig "tegengewerkt" door deze onbewuste drijfveren. Als je weet dat slechts 5 procent van wat we doen en laten komt vanuit ons bewuste deel van het brein en 95 procent vanuit het onbewuste, begrijp je dat wat zich in dat deel bevindt, veel invloed heeft op ons leven. Het beïnvloedt onze gedachten, onze waarneming en ons gedrag en hiermee alle aspecten van ons leven. Haast alsof er aan touwtjes getrokken wordt. 


Wanneer we vastlopen in ons leven, op wat voor manier dan ook, is het van belang om op een open nieuwsgierige, oordeelloze manier naar jezelf en je leven te kijken om zo te kunnen ontdekken wat er aan de hand is en hoe je dit kunt veranderen. Met behulp van NLP daag ik je, met mijn eigen nieuwsgierige oordeelloze houding, uit om te gaan schudden aan jouw wereld van waarneming en overtuigingen. Om zo te gaan ontdekken wat hier aan ten grondslag ligt, wat jou belemmert en hoe je jezelf weer vrij kunt maken.

NLP staat voor Neuro Linguistisch Programmeren. Het is een methodiek die onderzoekt hoe de persoonlijke waarneming / beleving, ofwel het persoonlijke wereldbeeld van iemand er uit ziet en hoe deze is ontstaan. Ook geeft het handvatten om deze te onderzoeken op wenselijkheid en functionaliteit en uit te dagen tot verandering. Het is een methodiek die er vanuit gaat dat elk gedrag een positieve intentie in zich heeft en dat ieder mens alles in zich heeft zich eigen te maken wat hij zich eigen wil maken. 

Neem vrijblijvend contact op

Whatsapp

06-39546595

E-mail
Telefoon
Contactformulier