Scholen

Scholen worden regelmatig geconfronteerd met situaties en gedragingen die van invloed zijn op de sfeer, het leerklimaat en de persoonlijke veiligheid van kinderen en docenten. Er is onvoldoende ruimte om bij, bijvoorbeeld, pesten of veelvuldige veranderingen en persoonlijke problematieken te komen tot een optimale ontwikkeling van het kind. Soms vraagt dit om een grootschalige aanpak, of om andersoortig onderwijs. Maar veelal kan een kind heel goed uit de verf komen door net dat beetje extra. Dit hoeft niet altijd te maken te hebben met leerachterstanden of leerproblemen. Hoeveel kinderen zijn er niet die een moeilijke thuissituatie hebben, die gepest worden, die hoog gevoelig zijn of die anders denken (dyslexie, adhd, etc) en daarmee voor extra uitdagingen komen te staan.

Vanuit diverse scholen wordt hier extra aandacht aan besteed door een of meer vaste dagdelen per week externe begeleiding in huis te halen ter ondersteuning van deze kinderen. Miracle You biedt hierin begeleiding aan, in de vorm van EFT en Mindfulness. De combinatie van EFT en Mindfulness zorgt voor een snelle ontlading van de situatie en geeft een kind houvast en balans in veelal ingewikkelde en soms angstige situaties. Dit komt de persoonlijke ontwikkeling, maar ook het  leerklimaat van het kind en de groep ten goede.

Daarnaast is EFT ook goed inzetbaar in de klas zelf, om rust te brengen, concentratie te verhogen en geladen situaties te ontladen.

Meer informatie over de mogelijkheden bij u op school? Bel of mail gerust, of vul het contactformulier in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.