Toepassingen EFT

De persoon die EFT ontwikkeld heeft (Gary Craig), zei:"Use it on anything and everything". Daarmee is eigenlijk de hele toepasbaarheid van EFT uitgesproken. EFT is heel breed toepasbaar. Kort samengevat is EFT te gebruiken bij:
  • Trauma's
  • negatieve emoties (stress, nare gevoelens, eenzaamheid, ed.)
  • angsten en fobieën 
  • last van gebeurtenissen uit het verleden (trauma's, scheiding, ongeval, mishandeling, verlies, ed.)
  • ziekte en pijn klachten (pijn, misselijkheid, fibromyalgie, burn-out, depressie, ed.)
  • beperkende overtuigingen (ik ben niks waard, ik durf niet voor groepen te staan, ik kan niet leren, ik ben lelijk, ed.)
EFT is toe te passen op kleine praktische belemmeringen en grote trauma's. Ook wanneer je geen "problemen" hebt, kan regelmatig gebruik van EFT je leefplezier enorm doen toenemen en een preventief karakter hebben. Iemand zei ooit: "Je kan naar de verschillende klachten kijken, als het resultaat van lange ophoping van stress en emoties. Zie het als de korreltjes zand die je mee naar huis neemt in je schoenen na een wandeling over het strand. Ze zitten je niet in de weg. Maar als je je schoenen niet leegt en een heleboel wandelingen over dat strand hebt gemaakt, zitten je schoenen op een gegeven moment overvol en gaan je voeten pijn doen". EFT haalt, als het ware, de zandkorrels uit je schoenen en zorgt dat je lekker kan blijven of gaan lopen.

De methode is heel eenvoudig en toegankelijk voor iedereen. Voor jongere kinderen maken we vaak gebruik van een pop of knuffelbeest waar op geklopt kan worden. Dit maakt het speels en de werkzaamheid is net zo goed. 

Wanneer het niet mogelijk is om fysiek af te spreken is EFT ook heel goed per skype of zoom te doen. Het kloppen op je lichaam doe je immers zelf en de begeleider is te zien en te horen via de laptop of computer. Ook hierbij geldt dat dit niets afdoet aan de werkzaamheid. Zelfs voor mensen waarbij het fysiek niet mogelijk is te kloppen is er een aanpassing van de techniek, waardoor ook zij baat kunnen hebben van EFT.

Neem voor vragen of het maken van een afspraak gerust contact op via de mail, telefoon of het contactformulier.