Matrix Reïmprinting

Matrix Reïmprinting is een aanvulling op EFT. Door middel van EFT is het mogelijk sneller tot de kern te komen van de klachten en de negatieve lading van gebeurtenissen, herinneringen en overtuigingen te neutraliseren. Matrix Reïmprinting gaat hier nog een stap verder. Deze techniek neutraliseert niet alleen de lading, maar stelt je in staat om beperkende overtuigingen om te buigen tot een positieve. Het behoeft geen uitleg dat dit een enorme impact heeft op zaken als zelfbeeld, leefgenot en relaties. 


Wanneer je een situatie meemaakt, waarin je je geïsoleerd (alleen) en machteloos voelt, ontstaat wat men "trauma" noemt. Je wordt dusdanig overweldigd door een situatie, dat je als het ware bevriest. Of tenminste een deel van jou. In elk leven maken mensen dit tientallen, zo niet honderden keren mee. De ene keer heeft dit meer invloed op je leven dan de andere keer. Dit deel van jou dat, als het ware, bevroren is geraakt, verdwijnt niet, maar ontwikkelt zich ook niet verder. Je ziet dit bijvoorbeeld terug in specifieke situaties, waarin je ineens onverklaarbaar boos of angstig kan worden. Je verstand weet heus wel dat dit niet nodig is, maar je hele lijf reageert alsof er iets heel ergs gaat gebeuren. Je kan hierbij denken aan angst voor bijvoorbeeld presentaties, ontwijken van mensen of situaties, of aan fobieën. Maar ook kleiner, ogenschijnlijk, disfunctioneel gedrag komt vaak voort uit dit gegeven. Je hele systeem reageert op een situatie, niet zoals de logische ik van nu, maar als de jongere ik van ooit, die probeert je te beschermen tegen gevaar waar je (vaak) geen weet (meer) van hebt. 

Bij Matrix Reïmprinting ga je het contact aan met dat deel van jou dat bevroren is geraakt (we noemen dat je echo) en ga je terug naar de situatie waarin dit is ontstaan, om daar, met hulp, een andere beleving van het moment te creëren. Hierdoor veranderen overtuigingen en zelfbeeld en krijg je je keuzevrijheid weer terug. Je ben in staat een andere wereld te creëren voor jezelf, dan die waar je zo in vast liep.