EFT met kinderen

De eenvoud van EFT maakt het heel toepasbaar voor kinderen. Ze vinden het vaak leuk om te doen en de ervaring leert dat kinderen nog sneller resultaat hebben van EFT dan volwassenen. Er is geen minimumleeftijd voor het gebruik van EFT. Zelfs baby's hebben al veel baat bij het kloppen. Wel wordt er bij kinderen vaak gebruik gemaakt van een verkorte klopronde.

Bij jonge kinderen maak ik vaak gebruik van een pop of knuffelbeest om te kloppen. Dit maakt het in het begin laagdrempeliger voor het kind. Kinderen kunnen zich nog makkelijk identificeren met hun pop of knuffel en daarmee werkt het ook voor henzelf.

Wat kinderen meemaken en te verwerken hebben is heel divers. EFT is zo breed inzetbaar, dat het niet uitmaakt of je het inzet voor het werken aan trauma, het zelfbeeld, verwerken van een scheiding of ongeval,  fobieën, angsten, neerslachtigheid, of wat dan ook. 

Kinderen maken zich de techniek snel eigen en het fijne is dat ze het heel makkelijk ook thuis of op school kunnen gebruiken. 

Natuurlijk vraagt elke leeftijdsgroep om een eigen benadering, maar voor elke leeftijd geldt dat kinderen enorm veel baat hebben bij EFT.

EFT wordt ook wel toegepast op scholen, als individuele ondersteuning of in de klas. Hiervoor is Miracle You ook benaderbaar.